• Sušene fige, med in tartufi

    Sušene fige, med in tartufi

    Posušeno kandirano sadje, fige, potopljene v edinstven cvetlični med v dobri družbi poletnih tartufov.
    Tako nenavadna in očarljiva zveza, ki prevzame vse vaše čute in je polna različnih tekstur, je popolna uravnotežena mešanica, ki bo odlično delala družbo ovčjemu siru, gorgonzoli, skuti, delikatnemu vaniljinemu sladoledu ali kot dodatek tortam.

    February 20, 2017 By admin Sladki program s tartufi , ,
  • Solni cvet s tartufi

    Solni cvet z dragocenim posušenim tartufom. Večnamenska začimba ali dodatek k mesnim jedem, ribam, zelenjavi in solatam.
    Sol s tartufi lahko uporabite tudi na pokovki, pečenih jajcih, krompirju itn. Ta priročna mešanica bo v vaši kuhinji zelo hitro postala nepogrešljiv del izbranih začimb.

    February 20, 2017 By admin Ostalo , ,
  • Jurčkova krema s tartufi

    Jurčkova krema s tartufi

    Diamant gozda in močan značaj jesenskega gobana. Slednji se pridruži gomolju: belemu tartufu (Tuber magnatum). Kremo je mogoče uporabiti kot dodatek ali začimbo testeninam, polnilo testeninam ali jedem na mesni osnovi. Lahko jo uporabimo z rižotami, širokimi rezanci ali rezanci »fettuccini« z jurčki in kremo iz belih tartufov, govejim filejem, nadev za na pico ali lazanjo in kot dodatek k omletam.

    February 20, 2017 By admin Omake s tartufi , , ,
  • Špargljeva krema s tartufi

    Krema je pripravljena za uporabo in je odlična začimba za testenine, juhe iz stročnic (mineštre), hladne testenine in pri začimbi mesa. Lahko jo uporabimo neposredno iz kozarca, jo rahlo segrejemo z olivnim oljem, ali pa kot dodatek k jušni osnovi ali kremi.
    Špargljeva krema s tartufi je pravo doživetje za vaše brbončice.

    February 20, 2017 By admin Omake s tartufi , , , ,
  • Konzerviran črni tartuf

    Konzerviran črni tartuf

    Poletne črne tartufe (Tuber aestivum) v slanici je mogoče narezati neposredno na jed, kot so sveži tartufi, ali pa jih naribati in jih dodati v segreto olje ali maslo in jih uporabiti kot dodatek/začimbo k rižu, testeninam, pečenim jajcem, mesu ali ribjim jedem. Preostanek slanice je mogoče uporabiti tudi kot začimbo, saj obdrži pristno aromo tartufov.
    Pristni črni tartufi, iz katerih lahko pripravite mnogo gurmanskih jedi, vas bodo zagotovo prevzeli.

  • Med s tartufi

    Prozorna rumena barva, koščki tartufov z njihovo aromo in originalna cvetica medu.
    Med s tartufi je odličen kot luksuzni preliv ali marinada za ribje jedi ali zelenjavo. Priporočamo ga tudi kot preliv za solato ali sir, saj tako ustvarimo neprekosljivo predjed! Čudovit je v kombinaciji s poltrdim sirom, sladico (vaniljin sladoled s tradicionalnim tiramisujem, crème brûléejem) ali sadjem (hruške, jabolka …). Sladek okus in pridih prsti je tisto, kar naredi naš med tako zelo edinstven in tisto, kar vas bo zagotovo prevzelo.

    February 20, 2017 By admin Sladki program s tartufi , ,
  • Tartufata

    Tartufata

    Naša omaka iz tartufov (tartufata) je ena najbolj priljubljenih jedi na osnovi tartufov, ker je jed vsestranska in jo je preprosto pripraviti. Omako lahko uporabimo na veliko načinov: Vključimo jo v jedi s testeninami ali rižem, omletam, ali pa jo jemo kot samostojno jed na kruhu.
    Tartufato je po odprtju v hladilniku mogoče hraniti tudi do 15 ali 18 dni, pod pogojem, da je kozarec vedno poln olivnega olja in dobro zaprt. Zagotavljamo, da bo omaka hitro postala nepogrešljiv del vaše kuhinje.

    January 23, 2017 By admin Omake s tartufi ,
  • Krema belega tartufa

    Delikatna in svetlo obarvana krema z vidnimi rezinami odličnih belih tartufov (Tuber magnatum). Lahko jo uporabimo kot začimbo za rižote, testenine – kot so široki rezanci ali rezanci »fettuccini« – ali kot dodatek h govejemu fileju in perutnini. Krema je prav tako odličen namaz za kanapeje in bruskete in kot polnilo za testenine.
    Priporočamo, da kremo v kozarcu brez pokrovčka za nekaj minut segrejete v mikrovalovni pečici ali pa jo preprosto postavite v kozarec tople vode, saj bo tako dosegla svojo najboljšo strukturo in okus.

  • Ojčno olje z belim tartufom

    Ojčno olje z belim tartufom

    Naše olje z belimi tartufi (Tuber magnatum) je narejeno iz ekstra deviškega oljčnega olja in belih tartufov. Pričakujete lahko kompleksno aromo zemlje z mogočnim okusom belih tartufov.
    Uporabite ga kot nadomestilo tartufom ali s tartufi, da poživite njihov okus in aromo. Dodajte ga med kuhanjem ali pri koncu. Odsvetujemo uporabo na začetku kuhanja, da olje obdrži svojo aromo. Idealen je z vsemi jedmi in recepti, ki zahtevajo uporabo ekstra deviškega oljčnega olja. Odlično se ujame s svežimi ali suhimi testeninami, kanapeji, govejimi prsmi, mesom in ribjimi jedmi, solato, pečeno zelenjavo, pečenim jajcem in picam.
    Priporočeni odmerek je 10 do 15 ml, vendar priporočamo, da steklenico postavite na mizo in pustite, da si gostje postrežejo sami in po lastni presoji uživajo v pristnem okusu našega edinstvenega oljčnega olja z belimi tartufi.

1 2